Кістіон не виконав обіцянку по сонячній енергетиці

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон не зміг реалізувати обіцянку, що до жовтня НЕК «Укренерго» розробить технологічні та економічні показники, а саме схему розвитку електромережної інфраструктури в зоні відчуження та зоні безумовного відселення для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики в обсязі до 1200 МВт (п.2).

Як писало «Слово і Діло», про це віце-прем'єр заявив 7 серпня 2017 року.

У той же час, 13 листопада редакція «Слова і Діла» дізналася від виконавця «Укренерго» Бурковського, що терміни етапів розробки проекту будівництва схеми видачі потужності сонячної електростанції (СЕС) в зоні відчуження ЧАЕС повинні були закінчитися в жовтні-листопаді. Другий етап є вибором оптимального варіанта схеми видачі потужності СЕС і терміном його виконання - 20 жовтня. Третій етап - оцінки вартості мережевого будівництва для забезпечення видачі потужності сонячної електростанції, термін його виконання - 10 листопада.

В результаті цього «Укренерго» представило розроблену схему розвитку електромережної інфраструктури (ТЕО) в зоні відчуження ЧАЕС 5 грудня 2017 року. Варто додати, що техніко-економічне обгрунтування (схема розвитку) вимагає узгодження Науково-технічної ради Міненерговугілля.

Нагадаємо, загалом у віце-прем'єра Володимира Кістіона 28 обіцянок. З них виконаних 4.

Раніше «Слово і Діло» писало, що народні депутати в 2017 році стали краще виконувати свої обіцянки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО