Поліція допоможе комунальникам боротися зі сніговим колапсом у Києві

У Києві 19 грудня під час прибирання снігу автомобілі комунальних підприємств будуть супроводжувати патрулі поліції.

Це дозволить зменшити інтенсивність дорожнього руху, повідомив у ефірі «112 Україна» заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що на даний момент активно прибирати сніг неможливо через те, що на дорогах Києва спостерігається дуже інтенсивний трафік.

«Зазвичай, основна робота з очищення снігу проводиться тоді, коли можна приїхати. Сьогодні ми спланували роботу на ніч і на ранок наступного дня, будуть працювати близько 50 патрулів поліції, які будуть супроводжувати колони автомобілів ДЕУ, які будуть очищати сніг, буде працювати інша техніка», – зазначив Пантелєєв.

Нагадаємо, 18 грудня в Києві весь день йде сніг. Протягом дня випало близько 30% місячної норми опадів.

Повідомлялося, що на вулицях Києва працюють близько 450 одиниць снігоприбиральної техніки.

Зазначалося, що 18 грудня в Києві через сильні снігопади обмежили в'їзд великогабаритного транспорту в столицю.

У той же час через снігопади у багатьох регіонах столиці фури зупинилися, тим самим значно ускладнивши рух. Так, на Південному мосту в різних смугах стоять близько п'яти вантажних автомобілів, фура паралізувала рух і на Повітрофлотському проспекті.

Тим часом у Київській міській державній адміністрації закликали мешканців столиці на час снігопадів відмовитися від поїздок на власних автомобілях. Також не рекомендується залишати автомобілі на узбіччях доріг. У КМДА зазначили, що транспорт, який буде заважати прибиранню снігу, буде евакуйовано.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО