Юнкер і Мей дійшли домовленості щодо Brexit

Європейський Союз і Велика Британія досягли домовленості щодо Brexit і мають намір перейти до другого етапу переговорів.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Sky News.

«На переговорах щодо Brexit було досягнуто значного прогресу. Ми готові перейти до другого етапу (переговорів - ред.)», - заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей.

«Угода по Brexit забезпечить права трьох мільйонів громадян ЄС, які проживають у Великій Британії ... І жорсткого кордону з Північною Ірландією не буде», - заявила глава британського уряду.

Крім того, вона зазначила, що домовленість по Brexit «не означає, що Великобританія залишиться на Єдиному ринку (ЄС - ред.)». Також, з її слів, з ЄС була узгоджена фінансова домовленість, «справедлива для британських платників податків».

Як повідомлялося, 5 грудня Юнкер і Мей не знайшли компромісу по Brexit.

Переговори по Brexit зайшли в глухий кут, тому що сторони не можуть досягти згоди по центральних питань: сумі компенсації, яку Лондон повинен виплатити за вихід з ЄС, майбутнім прав 3,2 млн громадян ЄС, які проживають в Сполученому Королівстві, і відкритості кордону Великобританії з Ірландією .

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО