Труба повідомив, як буде працювати ДБР

Глава Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про структуру відомства.

Як інформує «Слово і Діло», про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Кореспондент».

«Структура ДБР складається з центрального апарату, територіальних управлінь, спеціальних підрозділів, а також навчальних закладів і науково-дослідних установ. У структуру центрального апарату та територіальних управлінь будуть входити слідчі, оперативні та інші підрозділи. Це все є в чинному законі, прийнятому в 2015 році», - повідомив він.

Крім того, зі слів Труби, в даний момент існують деякі «прогалини в законодавстві», пов'язані з оперативним блоком ДБР.

«В даний час ще не ліквідовані прогалини в законодавстві, пов'язані з оперативним блоком. Потрібно буде вносити зміни в закон про оперативно-розшукову діяльність і надавати такі функції ДБР. У законі про ДБР вони передбачені, а ось в законі про оперативно-розшукову діяльність їх поки немає», - зазначив він.

Також Труба додав, що нагляд за відомством буде здійснювати Генеральна прокуратура України.

«У будь-якому випадку - це (нагляд за слідством ДБР, - ред.) Повноваження прокуратури (ГПУ, - ред). І тут ми не можемо говорити про те, що ми будемо повністю незалежні в процесуальному сенсі від прокуратури», - заявив він.

Як повідомлялося, раніше Труба повідомив про те, що в державному бюджеті України на 2018 рік передбачено 650 млн гривень на забезпечення роботи Державного бюро розслідувань.

Крім того, Труба з квітня 2015 роки не працював в державних органах влади, а тому не проходив люстраційну перевірку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО