Розенко розповів, коли підвищиться «мінімалка»

Запропоноване президентом Петром Порошенко підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень відбудеться не раніше другого кварталу 2018 року.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, пише «Слово і Діло».

«Дійсно, минулого тижня президент України звернувся з ініціативою до уряду, щоб протягом 2018 року якомога швидше розглянути питання про підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 гривень. Я абсолютно й категорично підтримую цю ініціативу президента України ... Ми подивимося протягом першого кварталу, що відбувається в нас з економікою, як ідуть інвестиції, й залежно від економічного зростання за підсумками першого кварталу ми будемо готові дати чітку відповідь, якого числа буде встановлена ​​мінімальна заробітна плата», – пояснив Розенко.

Крім того, за словами віце-прем'єра, швидке підвищення «мінімалки» неможливе ще й тому, що бізнес має встигнути підготуватися до нових виплат податків, які розраховуються залежно від мінімальної зарплати.

Він нагадав, що в проекті держбюджету на 2018 року закладене підвищення мінімальної зарплати до 3723 гривень із 1 січня.

«І ми виходимо фактично на збільшення мінімальної заробітної плати приблизно на 17% більше, ніж було в 2017 році. І таким чином з 1 січня, якщо Верховна Рада це підтримає, то набуває чинності», – зазначив Розенко.

Раніше він повідомив, чи встигнуть осучаснити пенсії з 1 жовтня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО