В АМКУ відповіли на звинувачення Гройсмана в корупції

Глава Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв не проти проведення незалежного аудиту відомства, для спростування всіх звинувачень в корупції, які висловив прем'єр-міністр на адресу АМКУ.

Про це він повідомив на брифінгу, передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

«Якщо буде необхідність в якоїсь системної додаткової перевірки діяльності органу оскарження АМКУ, за участю, наприклад, ЄС або інших іноземних партнерів, або будь-якого проведення незалежного аудиту наших функцій, я буду з радістю підтримувати цю ініціативу для того, щоб всі інсинуації навколо діяльності органу були розвіяні», - сказав він.

При цьому, глава АМКУ не став заперечувати того, що деякі процедури держзакупівель затягуються.

За його словами, це пов'язано з подачею скарг. Крім того, він уточнив, що однією з головних причин цього є низький кваліфікаційний рівень підготовки тендерної документації з боку замовника.

«Іноді в цьому непрофесіоналізмі можна бачити заангажованість», - зазначив Голова Антимонопольного комітету України.

Однак, Терентьєв наполіг, що кількість скарг не є критичною - оскаржується менше 2% процедур закупівель.

«АМКУ самостійно не блокує процедури торгів.Система передбачає автоматичне блокування процедури в разі, коли в електронну систему завантажується скарга. Після цього АМКУ приймає скаргу до розгляду і протягом 15 робочих днів повинно прийняти відповідні рішення», - сказав Терентьєв.

Раніше прем'єр заявив, що діяльність АМКУ - загроза розвитку економіки країни.

За даними «Слова і Діла», прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір відродити національну економіку. Рівень відповідальності глави уряду - 48%. Повний перелік його обіцянок - за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО