Стало відомо, коли імператор Японії зречеться престолу

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив про те, що імператор Акіхіто зречеться престолу в квітні 2019 року.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на ВВС Україна.

У минулому році 83-річний імператор повідомив, що його вік і стан здоров'я стали причиною того, що йому важко виконувати свої обов'язки. Парламент Японії в червні 2017 року дозволило імператору відректися від престолу.

Час і деталі зречення від престолу, що відбувається вперше за понад два століття, стали предметами запеклих дебатів в Японії. У п'ятницю в країні зібралося спеціальне засідання за участю Ради імператорського дому, членів парламенту і членів японської імператорської сім'ї, щоб визначити дату зречення.

Після цього глава уряду повідомив, що церемонія зречення відбудеться 30 квітня 2019 року. А вже на наступний день - 1 травня - новим імператором стане його 57-річний син, кронпринц Нарухіто.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про підтримку рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа знову включити Північну Корею в список країн, які спонсорують тероризм.

Крім того, з 1 січня 2018 року Японія спрощує візові вимоги для короткострокового перебування громадян України в цій країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО