Поліцейського, який брав участь у бійні в Княжичах, поновили на посаді

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді командира взводу поліції охорони, який був звільнений за причетність до перестрілки в Княжичах.

Про це йдеться в постанові суду, пише «Слово і Діло».

Позивач працював на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області. За інформацією «Українських новин», його ім'я - Роман Совгіра.   Його звільнили за результатами службового розслідування на підставі наказу Національної поліції від 17 січня «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників ДУР Національної поліції України, Головного управління національної поліції в Києві та Управління поліції охорони в Київській області».

Причина звільнення - незадовільне виконання функціональних обов'язків, а саме - ігнорування вимог відомчих інструкцій, неповідомлення до чергової частини про виявлення слідів злому і непрофесійні дії щодо організації відпрацювання сигналу «Тривога».

Однак колегія суддів вирішила відновити Совгиру на посаді, оскільки, на їхню думку, відповідач не надав доказів для підтвердження порушень позивачем посадових інструкцій.

Відзначається, що судді хотіли витребувати у Нацполіціі матеріали службового розслідування щодо Княжичів. Однак там повідомили, що слідчі Генпрокуратури вже вилучили ці матеріали.

У Нацполіціі попросили ГПУ скопіювати матеріали і відправити їм, однак в прокуратурі відмовилися це зробити, посилаючись на гриф «секретно» на службовому розслідуванні.

Нацполіція повторно відправила аналогічний запит, але знову отримала відмову.

Крім того, в своєму рішенні судді задовольнили вимогу позивача про грошове стягнення, розміром 51, 3 тис. грн за час вимушеного прогулу звільненого співробітника-позивача.

Раніше повідомлялося, що начальник поліції Києва Андрій Крищенко фігурує в кримінальній справі про стрілянину в Княжичах в 2016 році, тоді загинули п'ять правоохоронців.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко назвав 3 підозрюваних в смертельній перестрілці в Княжичах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО