За створенням біткойна стоїть Ілон Маск – ЗМІ

Мільярдер Ілон Маск стоїть за створенням біткойна, саме він ховається під псевдонімом Сатосі Накамото.

Про це розповів колишній співробітник SpaceX Сахил Гупта, передає Cryptocoinsnews, пише «Слово і Діло».

За його словами, Маск добре орієнтується у програмній мові C++, яка й була використана в процесі створення біткоїна. Гупта також прокоментував, що Маску властива «пристрасть до вирішення глобальних проблем», а біткоїн був створений під час світової фінансової кризи в 2008 році, як децентралізована валюта.

Також власник SpaceX зберігає повне мовчання про біткоїн і ніяк не коментує новини про криптовалюту.

На завершення Гупта підкреслив, що Маск не потребує тих коштів, яких він міг отримати після створення біткоїна. З огляду на сьогоднішній курс біткоїна, Маск може отримати від його продажу близько $8 млрд, що більш ніж удвічі менше від його офіційного капіталу - $19,7 млрд.

У свою чергу, Cryptocoinsnews висунуло декілька контр-аргументів. В першу чергу, на думку Cryptocoinsnews, 2008 рік став «найгіршим» для SpaceX і Tesla, що могло перешкодити Маску зосередитися на створенні проекту. Крім того, Маск постійно знаходиться під наглядом журналістів, будь-яка його діяльність простежується.

Нагадаємо, курс біткоїна в суботу, 25 листопада, побив свій рекорд і виріс до 8673 доларів за одну одиницю. Зараз ціна криптовалюти перевалила за $9500.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО