У Саудівській Аравії заснували ісламську військову коаліцію

Представники сорока країн приїхали в Саудівську Аравію, вирішивши об'єднати військові, фінансові та політичні зусилля для «боротьби з тероризмом».

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд в неділю, 26 листопада, оголосив про початок роботи нової ісламської антитерористичної коаліції, в яку офіційно входить 41 держава, передає DW, пише «Слово і Діло».

Цей військовий союз стане «чітким сигналом» терористичним організаціям, які в останні роки зберігали активність на території «наших країн», запевнив принц в Ер-Ріяді на першій зустрічі міністрів оборони і експертів з питань безпеки країн альянсу.

Члени коаліції збираються об'єднати свої «військові, фінансові та політичні зусилля» для протидії тероризму, будуть співпрацювати і їх спецслужби, зазначив Мухаммед бен Сальман.

У військовому союзі головним чином входять сунітські країни - там немає ні Ірану, ні Іраку, ні Сирії. Катар, який раніше брав участь у військових коаліціях, але зазнав бойкоту низки арабських країн, також відсутній.

Нагадаємо, терористична організація «ІДІЛ», закликала своїх прихильників у різних осередках по всьому світу до терактів у Великобританії, Франції та Німеччини.

Як повідомлялося, в прокуратурі Єгипту після теракту силові структури приведені у вищий ступінь бойової готовності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО