Соболєв розповів подробиці викрадення АТОвця

Викраденням активіста «Руху Визволення», бійця батальйону «Донбас» Олександра Новікова займалися дві групи спецпризначенців із Маріуполя та Києва.

Про це заявив народний депутат Єгор Соболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Біля ТЦ «Мармелад» на вулиці Борщагівській він із товаришем був заблокований у своїй машині двома групами спецпризначенців. За нашими даними, одна група маріупольська, інша – київська. Вони вибили вікна з обох сторін, витягли його й товариша на вулицю, не представляючись і не пояснюючи, що відбувається, – це нам уже очевидці розповіли – поклали на асфальт», – сказав Соболєв.

Він додав, що після цього Новікова вивезли в невідомому напрямку, а його машину з вибитими вікнами почали оформлювати як речовий доказ. Нардеп не зміг уточнити, хто саме оформлював машину.

«Я одразу, як туди приїхав, побачив розбиту машину й на водійському сидінні чоловіка в балаклаві й камуфляжі. Він сказав, що мене знає, але представитися не може, сказав, що він зі спецпідрозділу, але не захотів уточнити, з якого саме. Сказав, що тут перебуває за завданням слідчого на ім'я Сергій», – розповів Соболєв.

Він додав, що поруч стояв автобус із затемненим склом і з групою людей у камуфляжі.

«Вони відмовилися представитись, а різко закрили двері й почали виїжджати з парковки. Їхали просто на мене, я зробив крок убік, а вони швидко рвонули в напрямку проспекту Перемоги», – сказав Соболєв.

За його словами, ніхто не знає, за що затримали Новікова й куди повезли.

Соболєв додав, що підозрює, що Новікова можуть вивезти до Маріуполя. А його викрадення пов'язує або з тим, що «Новікова в 2015 році шантажувала військова прокуратура з вимогою свідчити проти Семена Семенченка», або з тим, що учасники руху почали блокувати «нелегальне збагачення президента та Медведчука» через постачання на територію України палива з Росії.

Також нардеп висловив побоювання, що після викрадення Новікова це може повторитися з іншими членами руху, а також, що «можуть початися репресії родини Новікова, яка мешкає в Макіївці».

Як пише УП, в поліції Солом'янського району відповіли, що «не можуть це коментувати».

Раніше Соболєв заявляв, що поліція провела обшуки в сім'ях п'яти учасників акції протесту біля Верховної Ради, їм інкримінують «участь у незаконних збройних формуваннях».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО