Затримання Шаройка: Європейська федерація журналістів долучилася до вимог України

Європейська федерація журналістів разом із Національною спілкою журналістів України вимагає негайно звільнити журналіста Павла Шаройка, заарештованого в Мінську білоруським КДБ.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Європейська федерація журналістів підтримує НСЖУ у вимогах негайного звільнення журналіста Павла Шаройка, заарештованого в Мінську білоруським КДБ ... Крім цього, колеги з ЄФЖ мають зареєструвати цей напад на Платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів», – зазначив він.

На своєму сайті ЄФЖ оприлюднила повідомлення про арешт Шаройка 25 жовтня білоруським КДБ у Мінську. ЄФЖ також наводить слова Томіленка про те, що затриманому українському журналісту був наданий лише державний адвокат від білоруської влади..

У повідомленні також ідеться про те, що, за словами колег, Шаройко працював над розслідуванням зникнення в Білорусі громадянина України Павла Гриба, який, як з’ясувалося згодом, був відправлений до Росії. Останній матеріал журналіста був на тему зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, в день затримання Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу НТВ ініціював із ним зустріч і намагався передати йому нібито «секретні документи».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО