Зубко розповів, коли компослуги подешевшають

Вартість комунальних послуг можна зменшити лише за рахунок зменшення енергоспоживання. Також ідеться про скорочення обсягів споживання газу та видатків на субсидії.

Про це заявив віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на міжнародному інвестиційному бізнес-форумі з питань енергоефективності, передає «Слово і Діло».

«Для того, щоб вартість комунальних послуг була меншою, необхідно скоротити споживання енергетичних ресурсів», – підкреслив віце-прем'єр.

Він переконаний, що завдяки досягненням України зі створення ефективного законодавства у сфері енергетики та житлово-комунального господарства технічна підтримка з боку міжнародних партнерів посилиться.

«Цей рік був проривним з точки зору ухваленя законодавства. Йдеться не лише про Енергетичну стратегію, але й закон про ЖКП, що передбачає появу в Україні відповідального власника, відповідального споживача, який вимагає якісних послуг за справедливою ціноб. Важливими є також закони про облік енергії, закон «Про енергоефективність будівель», – зауважив Зубко.

Як наголосив віце-прем'єр, технології, які прийдуть в Україну, допоможуть скоротити енергоспоживання навіть не на 50%, а на 60%.

Зубко додав, що лише після того, як Україна щорічно скорочуватиме обсяги споживання газу та видатки на субсидії, можна буде говорити про енергетичну незалежність нашої країни.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко не виконав обіцянку щодо незмінності критеріїв для отримання субсидій в опалювальному сезоні 2017/2018.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО