Порошенко вірить в отримання чергового траншу від ЄС

Президент України Петро Порошенко повідомив про те, що переговори про отримання третього траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу тривають.

Як інформує «Слово і Діло», про це під глава держави заявив на час прес-конференції після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у Брюсселі.

«Я зі свого боку буду робити все можливе, щоб Україна отримала і макрофінансову допомогу, і ми розробили проекти нашої співпраці з ЄС в майбутньому», - зазначив Порошенко.

З його слів, в блоці визнають прогрес, якого досягла Україна, але залишаються ще кілька кроків для виконання умов ЄС і отримання економічної допомоги.

«Україна повинна виконувати свої домашні завдання, а ЄС повинен виконувати ті зобов'язання, про які ми домовилися, і я думаю, що Україні залишилося кілька кроків, які ми зробили, незважаючи на те, що Європейський союз визнає очевидний прогрес, який Україна зараз забезпечила» , - підкреслив президент.

Як повідомлялося, раніше Порошенко розкрив несподівані подробиці своєї розмови з королем Бельгії, під час якого він повідомив про неофіційну поїздку в Київ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО