Масова бійка в Києві: стало відомо про затримання неповнолітніх

Більшість затриманих учасників масової бійки на вулиці Щербаківського в Києві є неповнолітніми.

Про це «Слову і Ділу» повідомив один із патрульних поліцейських, із числа тих, хто проводив затримання.

Він підкреслив, що більшість порушників – це підлітки 1999-2003 років народження.

«Видно було, що молодь організували. Я також виступаю проти російського капіталу в будь-якому його вигляді, але приводити дітей на такі «акції» щонайменше суперечить совісті», – розповів патрульний.

  За словами поліцейського, разом з юними активістами було також досить багато хлопців старшого віку. Вони застосовували сльозогінний газ і фізичну силу. Згодом стало відомо, що близько десяти затриманих активістів мають стосунок до партії «Національний корпус» Андрія Білецького. Про це повідомили самі представники «Нацкорпусу» на своїй сторінці в Facebook, серед іншого, звинувативши поліцію в тому, що вона «захищає протизаконний бізнес «азартних баронів».

Нагадаємо, пізно ввечері 20 листопада в районі вул. Щербаківського, неподалік від станції метро «Нивки», близько 50 осіб у балаклавах почали розносити лотерейні кіоски. В результаті постраждали восьмеро активістів і кілька поліцейських. Були затримані понад 15 осіб. Затримані заявили, що виступають проти діяльності лотерейної компанії М.С.Л, яку пов'язують із російським капіталом.

Відзначимо також, що в ніч на понеділок, 6 листопада, на столичних Теремках сталася масова бійка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО