Меркель готова йти на нові вибори

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили свою готовність йти на нові вибори з консервативними християнськими демократами ( «Християнсько-демократичний союз»).

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Так, Меркель повідомила, що вважає за краще провести дострокові вибори, ніж формувати уряд меншості за підсумками виборів у вересні. Як зазначається, тоді її політичний блок отримав найгірший результат з 1949 року.

Меркель також не збирається відмовлятися від посади канцлера тільки через рішення Вільної демократичної партії вийти з переговорів про новий уряд. У свою чергу, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав політичних лідерів до обговорення того, «як зробити можливим створення уряду».

Як повідомлялося, в Німеччині з вересня не сформовано уряд. У ніч на понеділок Вільна демократична партія (ВДП) Німеччини відмовилася брати участь у формуванні парламентської коаліції з блоком Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС), який очолює Ангела Меркель, і «Зеленими». Домовитися партії не змогли з питань біженців, екології та реформування Євросоюзу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО