Справа Кримчака: стало відомо, коли знімуть електронний браслет

Солом'янський райсуд продовжив зобов'язання носити електронний браслет для депутата Київради від «Єдності» Сергія Кримчака. Нагадаємо, Кримчаку оголосили про підозру за 4 статтями.

Як повідомляє «Слово і Діло», про продовження терміну носіння електронного браслету розповів адвокат депутата Ігор Черезов.

«Суд продовжив такий самий запобіжний захід. Нам продовжили термін досудового слідства ще на 2 місяці, слідство триває», – сказав Черезов.

Він додав, що поки Кримчак не ходив на допити.

Нагадаємо, 13 вересня детективи НАБУ затримали депутата Київради Сергія Кримчака. 14 вересня стало відомо, що його затримали за підозрою у привласненні землі в столиці.

За версією слідства, Кримчак у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 мільйони гривень.

Кримчаку оголосили про підозру за 4 статтями. 15 вересня Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 1,4 мільйона гривень.

18 вересня Кримчак вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави в розмірі 1,4 мільйона гривень.

Солом'янський райсуд Києва заарештував три компанії депутата Київради Сергія Кримчака (фракція «Єдність») та автомобіль Mercedes-Benz, що належить його дружині.

У жовтні стало відомо, що Держархбудінспекція скасувала містобудівні умови та обмеження на захоплені Кримчаком ділянки на вулиці Толбухіна в Києві.

Раніше син Авакова продемонстрував свою ногу з електронним браслетом. Сина голови МВС підозрюють у розкраданні 14,5 мільйонів бюджетних коштів. Він фігурує в «справі рюкзаків».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО