Поліція запобігла теракту в Києві – Геращенко

У неділя 12 листопада 17.00 на парковці ТЦ «Аркадія» по Дніпровській Набережній, 33 у Дарницькому районі Києва співробітники поліції звернули увагу на підозрілих осіб, котрі сиділи в авто «Фольксваген Пассат» із номерами Закарпатської області і вирішили його перевірити.

Про це повідомив нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

У багажнику авто виявився спортивної рюкзак у якому знаходилося близько 6 кг вибухівки типу пластид і 15 детонаторів підготовлених до негайного використання.

Обидва громадянина були затримані в порядку статті 208 КПК.

«У затриманих при собі не виявилося ні документів, ні засобів зв'язку. Вони поки що не дають свідчень, і нанизують свої паспортні дані, але слідчі з продовжують з ними роботу. У тому числі з перевірки походження автомобіля і його номерних знаків. Слідство припускає, що ця група готувалася здійснити терористичний акт в столиці України» - написав Геращенко.

«Завдяки чітким, професійним і своєчасним діям співробітників поліції, підозрюваним не вдалося реалізувати свій злочинний задум. Дякую співробітникам поліції за проявлену кмітливість і рішучість. Вважаю, що їх потрібно представити до нагород», - резюмував він.

Раніше стало відомо, що в ОРДЛО діють спеццентри з організації терактів.

Нагадаємо, у президента Петра Порошенка пояснили, чому задоволені роботою спецслужб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО