Напередодні зникнення грошей Онищенка син Постного вимагав повернути вилучені НАБУ гроші

Напередодні зникнення грошей народного депутата Олександра Онищенка з рахунку в Ощадбанку, син ключового фігуранта «газових схем» Валерія Постного Антон подав касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на рішення про відмову йому в поверненні вилучених Національним антикорупційним бюро грошей.

Представники сина Постного в касації вказували, що вилучені гроші належать їхньому клієнту, який нібито отримав їх від продажу квартири загальною площею 248,2 кв. м, пише «Слово і Діло» цитуючи текст рішення Вищого спецсуду.

Йдеться про 250 тисяч доларів і 180 тисяч євро, що перебували в сейфах Банку інвестицій і заощаджень, якими користувався ключовий фігурант «справи Онищенка» Валерій Постний. Як відомо, під час обшуку детективами НАБУ були вилучені зазначені кошти, на них було накладено арешт і вони визнані речовим доказом у розслідуванні.

Вищий спецсуд вказав, що апеляційна інстанція при розгляді позову спростувала, що договір купівлі-продажу квартири є доказом того, що гроші в банківському сейфі були отримані від відчуження квартири. Колегія суддів зазначила, що квартира була реалізована в національній валюті, а докази їх конвертації в долари та євро не надані.

До того ж позивач не надав доказів того, що грошові кошти були зняті з рахунку, відкритого на виконання умов договору купівлі-продажу квартири. Колегія суддів Вищого спецсуду погодилася з рішенням нижчий інстанцій і відхилила касаційні скарги представників сина Постного. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі заперечували зникнення грошей з Ощадбанку в «справі Онищенка».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО