Прикордонник Колмогоров розповів, як вирішив відкрити вогонь

Звільнений ВССУ прикордонник Сергій Колмогоров заявив, що рішення відкрити вогонь по машині він ухвалив самостійно після наказу затримати та оглянути автомобіль.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наказ у мене був зупинити машину, затримати й оглянути. Рішення стріляти чи не стріляти в Держприкордонслужбі кожен прикордонник ухвалює сам, коли він перебуває в наряді, згідно з 200-м наказом», – заявив Колмогоров.

Наказ №200 міститься в інструкції щодо застосування зброї при охороні держкордону, що була ухвалена в жовтні 2003 року.

При цьому прикордонник припускає, що фігурантом справи став через особисту неприязнь до нього.

Водночас керівник групи прикордонної в секторі «М» АТО генерал-майор Олег Медведчук зазначив, що адвокати Колмогорова, чию справу відправили на перегляд до того самого суду Маріуполя, який засудив прикордонника до 13 років в'язниці, спробує змінити територіальну підсудність справи й перенести її глибше в тил.

«У цих суддів (судів біля лінії фронту – ред.) є зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, перебуває їхнє майно, на них може бути вплив, і це потрібно однозначно враховувати», – зазначив офіцер.

Раніше Колмогоров розповів, що його вихід із в'язниці можна порівняти зі звільненням з полону, й заявив, що збирається повернутися на службу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО