У ДФС взялися за Данилюка

Державна фіскальна служба України відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це міністр заявив в Facebook.

Згідне з його повідомленням, він отримав висновок ДФС в місті Києві за результатами його перевірки. Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи Генпрокуратурою і на неузгодженість цих дій нормам Податкового кодексу про обмеження на термін проведення перевірок. З його слів, відновлення справи відбулося після того, як міністр оприлюднив інформацію про зловживання в ГФС Києва на сотні мільйонів гривень і поставив завдання керівнику УКРІНФОРМ забезпечити проведення розслідування та відсторонити причетних.

«Були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, я в той час постійно проживаючи з сім'єю за кордоном, працюючи і сплачуючи там податки, повинен був ще крім цього заплатити податки в Україні. Ну «не знають» в ГФС про Угоди про уникнення подвійного оподаткування, резидентство і інші нюанси податкового законодавства», - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше Данилюк заявив, що тіньова економіка вбиває здорову конкуренцію на ринку і, як наслідок, тягне за собою більш високі ціни на товари і погіршення різних сфер економіки.

Крім того, він розповів про статус криптовалюти в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО