Онищенко готовий стати громадянином Німеччини

Народний депутат України Олександр Онищенко кілька місяців тому подав документи на отримання німецького громадянства.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Deutsche Welle розповів бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен.

Так, Бескен розраховує, що незабаром Онищенко отримає німецький паспорт. Голова громади особисто сприяє йому в отриманні німецького громадянства, зокрема звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер грає для його громади.

«Я кілька разів питав про стан речей. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак, за актуальною інформацією, все має вирішитися позитивно», – зазначив Бєскен.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування в Німеччині й відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього, він, очевидно, відповідає критеріям на отримання громадянства. Онищенко пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію в Герцлаке міжнародних змагань із кінного спорту на вищому рівні.

Про проблеми із законом новоспеченого односельчанина Бескен чув, проте «не береться давати цьому оцінку».

Нагадаємо, затриманого 12 жовтня одного з підозрюваних у справі «газових схем» народного депутата Олександра Онищенка взяли під варту з альтернативою застави в 8,42 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше іншому підозрюваному в справі Онищенка зменшили суму застави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО