Порошенко підписав закон про зміни до бухобліку

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»(щодо удосконалення деяких положень).

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Прийняття та набуття чинності цього закону є черговим кроком до створення сприятливого бізнес-клімату в Україні, оскільки наблизить діяльність українських підприємств до світових стандартів у сфері ведення бухгалтерського обліку та формування фінансової звітності», - зазначила вона.

Відзначимо, 5 жовтня Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»(щодо удосконалення деяких положень). Законом уточнюється період здачі проміжної фінансової звітності. Також законом, з урахуванням положень Директиви ЄС №2013/34/ЄС, передбачено звільнити мікро- та малі підприємства від надання звіту про управління. У законі уточнено вимоги щодо складання фінансової звітності за міжнародними стандартами підприємствами, що становлять суспільний інтерес, і підприємствами, що займаються видобутком корисних копалин загальнодержавного значення.

Раніше повідомлялося, що НАЗК хоче конфіскувати понад 2 мільйони у одній з політпартій.

Відзначимо, що 13 жовтня набув чинності закон про мовні квоти на ТБ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО