Ще одному фігуранту «бурштинової справи» скасували домашній арешт

За клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури суд пом'якшив запобіжний захід із домашнього арешту в нічні години на особисте зобов'язання для ще одного фігуранта «бурштинової справи» – юриста Віктора Косянчука.

У правоохоронному органі журналісту «Слова і Діла» розповіли, що Косянчук сумлінно виконував процесуальні зобов'язання, як і голова «Депутатського контролю» Вадим Руденко.

«На таких самих підставах (як і Руденку – ред.) змінений запобіжний захід на особисте зобов’язання ще одному підозрюваному – Віктору Косянчуку. Ухвалені рішення не обумовлені позицією підозрюваних (Косянчука та Руденка – ред.) щодо визнання провини чи викриттям у скоєнні злочинів інших осіб», – пояснили в САП.

У прокуратурі нагадали, що запобіжні заходи покликані не карати особу на стадії досудового розслідування, а забезпечити ефективність і дієвість кримінального провадження.

Нагадаємо, голові «Депутатського контролю» Вадиму Руденку пом'якшили запобіжний захід. У САП пояснили це тим, що він сумлінно виконував усі процесуальні зобов'язання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО