Зі звіту на прохання РФ прибрали запис вибуху під час Смоленської катастрофи – ЗМІ

Зі звіту польської комісії щодо Смоленської катастрофи на прохання РФ вилучили запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака Леха Качинського.

Про це пише видання Gazeta Polska, передає «Слово і Діло».

За інформацією видання, цей запис може свідчити про вибух на борту урядового ТУ-154 ще до удару літака об землю.

«Різкий стрибок температури складно раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на бортових приладах. Ці аварії сталися тоді, коли зафіксований останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). А тому різке незрозуміле зростання температури було не наслідком, а причиною зупинки роботи всіх найважливіших бортових систем ТУ-154», – йдеться в повідомленні.

У статті також повідомляють, що параметрами польської «чорної скриньки» від самого початку зацікавилися росіяни й порадили попередній польській комісії вирізати частину запису.

«Цей 4,5-секундний фрагмент із різким зростанням температури, який був вилучений за ініціативою Росії, знайшли в матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи», – наголошує видання.

Нагадаємо, в серпні польська комісія, що займається повторним розслідуванням смоленської катастрофи, заявила про виявлені сліди вибуху на лівому крилі літака.

У Слідчому комітеті РФ назвали безпідставними висновки підкомісії Польщі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО