Мітинг під Радою: депутатам «Самопомочі» та Соболєву висунули ультиматум

Перший заступник спікера парламенту Ірина Геращенко поставила ультиматум депутатам фракції «Самопомочі» та окремо озвучила вимоги з п'яти пунктів до нардепа Єгора Соболєва.

Про це вона написала у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

Виходячи з її повідомлення в соцмережі, ультиматум Геращенко до Єгора Соболєва складається з 5 пунктів.

Отже, від депутатів потрібно: сплатити гроші за зламані мікрофони у Верховній Раді, «зняти з себе державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора з дитячих коміксів або банний рушник», прибрати Маріїнський парк, прибрати «мотлох» з дороги на Грушевського і взяти на себе публічну відповідальність за «блокаду Донбасу».

При цьому, Геращенко закликала депутатів «Самопомочі» до порядку.

«Також у мене ультиматум до «Самопомочі» - вгамуйте своїх депутатів, у вас же там жорстка дисципліна. І дайте Києву нормально працювати наступний тиждень, без заблокованої центральної вулиці і без засміченого вашою першою п'ятіркою парку», - заявила Геращенко.

Раніше, Ірина Геращенко вже вимагала від депутатів «Самопомочі» та «Свободи» сплати за зламані в залі ВР мікрофони.

Нагадаємо, під час блокування президії парламенту 5 жовтня і розгляду законопроекту про визнання Росії країною-агресором зламали мікрофон Геращенко, а також Турчинову.

Пізніше в залі сталася бійка, а потім присутні побачили дим і відчули їдкий запах. Позафракційний депутат Юрій Левченко заявив, що димова шашка була запалена ним.

Додамо, вчора Єгор Соболєв повідомив, що учасники протесту розділилися на два табори.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО