Нардеп розповів про плани мітингувальників під Радою

У вівторок, 17 жовтня, в розбитому перед будівлею Верховної Ради наметовому містечку залишився оргкомітет, наступний збір оголошено на 19 жовтня.

Про результати та плани мітингу повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм, передає «Слово і Діло».

«Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер», - написав він у Facebook.

Він підкреслив, що встановлення наметів під будівлею парламенту є санкціонованим.

За його словами, результатом акції, котра відбулася у вівторок стало те, що її учасники «змусили президента і лідерів політичних фракцій згадати свої передвиборчі обіцянки і почати робити конкретні кроки». Щодо закону про вибори, прийняття якого вимагають учасники мітингу, почався процес: профільний комітет повинен надати свої висновки до четверга, вказав нардеп.

«Ми змусили парламент повернутися до обговорення питання про скасування депутатської недоторканності. Під тиском людей президент подав свій проект про обмеження недоторканності з 2020 року. Така відстрочка неприпустима, і ми будемо вимагати цих змін вже в цьому скликанні», - написав він.

Також, за словами депутата, команда президента «під тиском акції» відкликала свій законопроект про антикорупційні палати і почала формувати робочу групу з підготовки нового законопроекту.

Раніше стало відоме прізвище поліцейського, який постраждав під час сутичок під парламентом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО