Додон бурхливо відреагував на рішення КС Молдови щодо міністра оборони

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що рішення Конституційного суду щодо висунення кандидата на посаду члена уряду виключно прем'єр-міністром країни є грубим порушенням Конституції.

«Сьогодні уряд і парламентська більшість, контрольовані однією партією, зробили ще один крок до остаточної узурпації державної влади. І цього разу, як і у багатьох інших випадках, співучасниками виступили судді Конституційного суду», - сказав він, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

За його словами, Конституційний суд має право тлумачити Конституцію, а не встановлювати в Конституції непередбачені процедури і строки.

Додон також пообіцяв, що після парламентських виборів буде сформовано новий склад Конституційного суду, який перегляне низку «антидержавних» рішень попередників. Останні, на його переконання, стануть фігурантами ретельного розслідування, у тому числі в рамках Кримінального кодексу.

Раніше Партія соціалістів Молдови почала збір підписів під петицією про проведення національного референдуму щодо переходу країни від парламентської до президентської форми правління.

Також в Молдові Конституційний суд заборонив референдум про розширення повноважень Додона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО