У БПП повідомили, в якій сфері НАТО розширить допомогу Україні

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію про інформаційну безпеку, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, у тому числі України.

Про це повідомила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз, передає «Слово і Діло».

«Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні в понеділок у Бухаресті ухвалила резолюцію з інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні», – цитує Фріз «Інтерфакс-Україна».

Згідно з резолюцією, країни-члени Альянсу мають розробити й створити спеціальний підрозділ із взаємодії з приватними медіа-компаніями. Це дозволить проводити постійний моніторинг інформаційного простору з метою виявлення в ньому фейкових новин і ворожої пропаганди, а також протидіяти їм.

«Резолюція закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу та спільних установ у інформаційній сфері, зокрема Відділу громадської дипломатії НАТО й відповідних центрів компетенції (COE)», – підкреслила Фріз.

Крім того, відповідний документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО та збройних сил країн-членів Альянсу в соціальних мережах для підвищення рівня стратегічних комунікацій.

«Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак. Забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин та акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної розслідувальної журналістики», – підкреслила народний депутат.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко прокоментував призначену на 2020 рік ПА НАТО в Києві.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада створила національну систему кібербезпеки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО