Порошенко готовий створити антикорупційний суд, але за однієї умови

Президент Петро Порошенко готовий внести законопроект про створення антикорупційного суду в Україні, але виступає за паралельне формування антикорупційної палати у Верховному суді.

Про це він заявив, виступаючи в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка 4 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Базою для старту судової реформи став закон «Про судоустрій і статус суддів», який ухвалила Верховна Рада. Це був також мій проект, внесений як невідкладний. Я своїми руками вписав до проекту норму про створення антикорупційного суду. І кошти на його фінансування в проекті бюджету на 2018 рік уже передбачені», – зазначив Порошенко.

На думку президента, всі суди в Україні повинні бути антикорупційними.

Глава держави заявив, що готовий звернутися до парламенту з пропозицією «негайно створити робочу групу – або в комітеті з питань правової політики, або при голові Верховної Ради, або міжфракційну групу – і якомога швидше розробити узгоджений законопроект, що зможе отримати підтримку всього складу Верховної Ради».

«Паралельно із запуском процесу ухвалення закону й створення антикорупційного суду я буду пропонувати кілька швидких рішень для того, щоб прискорити боротьбу з корупцією», – додав Порошенко.

«Думаю, що найближчим часом можна створити спеціалізовану антикорупційну палату у Верховному суді, яка матиме касаційну інстанцію щодо всіх антикорупційних справ. Можна прискорити оновлення на конкурсній основі судів у Києві – Печерського, Солом'янського або об'єднаних, оскільки саме на столицю припадає левова частка антикорупційних справ, які потребують негайного розгляду», – вважає президент.

Сьогодні Петро Порошенко повідомив, що оновлений Верховний суд запрацює вже цього року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО