Вища освіта таки не для всіх: як депутат Бондар «допомагає» дітям із малозабезпечених сімей

Народний депутат Віктор Бондар, що представляє в парламенті групу «Відродження», за три роки роботи не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи, що допомогла б реалізувати його передвиборчу обіцянку про безкоштовну вищу освіту для дітей із малозабезпечених сімей.

Її «Слово і Діло» зареєструвало у вересні 2014 року, напередодні позачергових виборів до Верховної Ради. Це був один із пунктів його програми.

Рівно за 3 роки, у вересні 2017-го, аналітики порталу превірили, чи не ініціював Бондар законопроектів, що передбачали б таку норму. Якби він це зробив, обіцянка б залишалася щонайменше зі статусом «у процесі виконання» (до ухвалення законопроекту або ж до припинення повноважень нардепа). Однак жодного такого документа знайти не вдалося.

Ба більше, коли 5 вересня Верховна Рада ухвалювала законопроект №3491-д щодо освітньої реформи, народний депутат взагалі не голосував, продемонструвавши таким чином, як ми вважаємо, байдужість до питання освіти.

Загалом у його досьє 71 обіцянка, 27 із яких уже не виконані. З показником відповідальності в 6% він посідає 338-ме місце в рейтингу парламенту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО