Турчинов прокоментував інформацію про постачання зброї до Азії та Африки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов спростував інформацію про незаконне постачання зброї до країн Азії та Африки.

Про це він заявив на брифінгу в рамках І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Була публікація, що вже приватні підприємства порушують заборони поставок зброї до країн Азії та Африки. Перевірили цю інформацію – не відповідає дійсності, все в рамках закону», – наголосив секретар РНБО.

Водночас Турчинов заявив, що Україна має повне право поставляти озброєння до Південного Судану.

«Південний Судан – це країна, яка є членом Організації Об'єднаних Націй, це країна, яка визнана Україною, це країна, яка має посольство в Україні. Не існує сьогодні якихось обмежень, санкцій, ухвалених Організацією Об'єднаних Націй щодо цієї країни, й тому говорити, що Україна порушила якісь санкції, це некоректно, непрофесійно, бо таких санкцій просто немає», – заявив секретар РНБО.

Він зазначив, що Україна дотримується всіх своїх міжнародних зобов'язань і угод, які підписала. Турчинов зазначив, що поширення брехні про нібито незаконне постачання Україною зброї до Південного Судану – це спроба припинити її військово-технічну співпрацю з іншими країнами.

Турчинов підкреслив, що Україна не збирається йти з ринку озброєнь.

«Україна й надалі працюватиме на зовнішніх ринках озброєнь, тому що це не лише престиж країни, це реальний ресурс для нашої країни, і це реальний поштовх для розвитку нашого оборонно-промислового комплексу», – заявив він.

«Ми не будемо віддавати тут першість російським оборонним підприємствам. Ми будемо воювати як на фронті з ними, так і на зовнішніх ринках», – зазначив Турчинов.

Нагадаємо, нещодавно представники Проекту з викриття організованої злочинності та корупції (OCCRP) заявили про те, що оборонні підприємства України є посередниками для європейських виробників, які постачають зброю до Африки та Близького Сходу.

Також зазначимо, що Турчинов на засіданні військового кабінету в зв'язку з вибухами на арсеналі в Калинівці вимагав відставки очільника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО