У Росії планують заблокувати Facebook

Роскомнагляд пригрозив Facebook блокуванням за зберігання даних росіян за кордоном, що порушує закон РФ про локалізацію персональних даних.

Якщо Facebook в 2018 році не виконає вимоги російських чиновників, ресурс припинить роботу на території РФ. Про це заявив голова Роскомнагляду Олександр Жаров у вівторок, 26 вересня, передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

«Закон є обов'язковим для всіх. У будь-якому разі ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає», – сказав Жаров, відповідаючи на запитання про терміни виконання соцмережею Facebook відповідного закону.

«Ми будемо домагатися, щоб 242-й закон компанією Facebook був дотриманий. У 2018 році все буде точно», – підкреслив Жаров. Він пояснив, що терміни для вирішення цієї проблеми встановлені й будуть дотримані.

«Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, але з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі», – пояснив Жаров.

Нагадаємо, Facebook виписали штраф за порушення конфіденційності.

Раніше повідомлялося, що Facebook перевірятиме справжність новин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО