НАТО озвучило ООН рішення щодо ядерної зброї

Країни НАТО виступили проти укладення нового договору ООН про заборону ядерної зброї.

Відповідну заяву Північноатлантичної ради опублікувала прес-служба Альянсу, передає «Слово і Діло».

«Ми закликаємо наших партнерів і всі країни, які розглядають питання про підтримку цього договору, серйозно задуматися про його наслідки для міжнародного миру і безпеки», - йдеться в заяві НАТО.

Рада Альянсу також висловлює думку, що новий договір про заборону ядерної зброї «ігнорує реалії все більш складних міжнародний умов безпеки».

«У той час, коли світ повинен залишатися єдиним перед обличчям зростаючих загроз, зокрема серйозної загрози, створюваної ядерною програмою Північної Кореї, договір не враховує ці нагальні проблеми безпеки», - йдеться в опублікованому документі.   Договір про заборону ядерної зброї відкритий для підписання 20 вересня в Нью-Йорку, повідомляє Deutsche Welle. Він був ухвалений 7 липня нинішнього року у штаб-квартирі ООН і набуде чинності, коли його ратифікують 50 держав.

Раніше повідомлялося, Степан Полторак розповів, як розширився діалог з НАТО.   Нагадаємо, раніше командування НАТО заявляло, що президент Росії Володимир Путін порушує одне з найважливіших угод в сфері ядерного роззброєння.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО