Зведення штабу АТО 21 вересня: майже 20 обстрілів, є поранений

20 вересня російсько-окупаційні війська 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби ситуація в районі проведення АТО дещо загострилась. Якщо вдень противник майже дотримувався режиму тиші, то після 18 години активність ворога суттєво зросла. Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів порушили перемир'я. Майже на кожен другий обстріл сили АТО відповідали вогнем на ураження противника. Внаслідок бойових дій один український захисник отримав поранення», – йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку в районі Авдіївської промзони бойовики декілька годин обстрілювали наші опорні пункти з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Наші захисники жорстко відповідали ворогу. В результаті одного з цих протистоянь отримав кульове поранення один український військовий. Крім того, вчора тричі під кулеметний вогонь потрапили наші укріплення поблизу Пісків та двічі – біля Майорська, Зайцевого, Невельського.

Упродовж минулої доби окупанти вкотре продемонстрували й своє ставлення до цивільного населення. Знаючи, що КПВВ «Майорськ» завершує роботу із пропуску громадян о 18:30, бойовики вчергове здійснили провокацію, випустивши близько 20 машин із цивільними особами за межі свого пункту пропуску. Водночас бойовики відкрили вогонь по наших позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку й жінки з дітьми, опинилися на лінії вогню й були змушені бігти та шукати притулку на позиціях українських військових.

«Про цю провокацію негайно проінформували СЦКК та спостережну місію ОБСЄ. Але, незважаючи на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ «Майорськ», уже через п'ять хвилин з боку противника знову розпочався обстріл. Українські військові евакуювали цивільних осіб у безпечніше місце й упродовж ночі забезпечили їх охорону», – наголосили в штабі.

На приморському напрямку російські окупанти випустили 14 мін калібру 82 мм біля Павлополя та Широкиного. Великокаліберний кулемет противника працював на околицях Водяного.

На луганському напрямку вчора зберігалася тиша.

Нагадаємо, в штабі АТО повідомили, що з початку доби 20 вересня тиша майже дотримувалася.   Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Київ проти умов РФ шодо миротворців на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО