Пожежа в одеському таборі: суд виніс постанову про арешт

Директора дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія», де під час пожежі загинули діти, суд постановив взяти під варту без права на заставу .

Про це повідомляє в Facebook прес-служба прокуратури Одеської області, передає «Слово і Діло».

Відповідне рішення ухвалив Київський районний суд Одеси в понеділок, 18 вересня, за клопотанням прокуратури.

Також, за даними правоохоронного відомства, суд у понеділок розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу працівниці дитячого табору, що відповідала за пожежну безпеку.

Водночас, за даними прес-служби Одеської прокуратури, правоохоронці вилучають документацію щодо введення в експлуатацію, функціонування та перевірок у дитячому таборі «Вікторія».

«Прокуратура області 16 вересня розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами недбалості службових осіб районного відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування (частина 2 статті 367 (службова недбалість – ред.) КК України)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі дії проводять у Київському райвідділі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, Київській районній адміністрації Одеси та департаменті освіти та науки Одеської міської ради.

Раніше стало відомо про стан школярки, яка врятувала вісьмох дітей із пожежі в одеському таборі.

Мерія Одеси отримала розпорядження перевірити всі місця масового скупчення людей спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО