У Мін'юсті назвали умову для екстрадиції Саакашвілі до Грузії

Україна може не екстрадувати екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі до Грузії доти, доки грузинський суд його не засудить.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ще нічого в Україні не сталося, крім переходу Саакашвілі через кордон. Ті документи, які прийшли до нас (до Мін'юсту – ред.) та до Генеральної прокуратури України щодо пана Саакашвілі, свідчать, що в Грузії розглядається кримінальна справа щодо нього», – сказав він.

«Це ще не черговий етап у проведенні екстрадиції, і в цьому етапі Міністерство юстиції не бере участі. Це якби Саакашвілі вже був засуджений у Грузії за тими статтями, які назвав на своїй прес-конференції мій колега пан Петухов (заступник міністра юстиції – ред.), тоді б це була часткова прерогатива Мін'юсту», – додав Чернишов.

На запитання ведучої про те, чи може Україна не видавати Саакашвілі Грузії, поки там немає рішення суду, заступник міністра відповів ствердно.

Раніше в МВС повідомили, що Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але затримати його зможуть лише після «певних процесуальних дій».

Також стало відомо, що в ніч із 12 на 13 вересня лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі виїхав із готелю «Леополіс» у Львові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО