Клімкін назвав умову, за якої миротворці зайдуть на Донбас

Згідно з позицією України, миротворці ООН мають зайти на Донбас лише після того, як Росія виведе звідти все своє озброєння і найманців.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Тобто, ми не повинні залишити жодної лазівки для того, щоб Росія могла використовувати цю ситуацію для подальшого спотворення самої логіки миротворчої місії на Донбасі. А вона полягає в тому, що Росія з усім озброєнням і найманцями повинна вийти з Донбасу, туди повинен зайти міжнародний компонент, і, відповідно, початися перехідний період, щоб Донбас на сто відсотків повернувся в українське правове, і не тільки правове, простір», - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що не може бути й мови про легітимізацію російського протекторату та територіальної обмеженості мандата місії: він повинен охоплювати всю непідконтрольну частину українсько-російського кордону.

Клімкін також пояснив, що проект резолюції не визначає мандат місії, а є відправною точкою.

«Вона (резолюція - ред.) міститиме прохання до генерального секретаря ООН відправити відповідну місію, яка на місці визначиться за параметрами, умовами і багатьох речей майбутньої миротворчої місії і доповість генеральному секретарю, який потім представить цю доповідь зі своїм пропозиціями на розгляд Ради безпеки», - уточнив глава МЗС.

Він нагадав, що російський проект резолюції по миротворцям вже подано, але підтримки він не вплинув. Однак поспішати подавати український проект, який не заручившись підтримкою всіх сторін, - не варто, додав Клімкін.

Раніше у Путіна розповіли про переговори з приводу миротворців ООН на Донбасі.   Нагадаємо, українська делегація передала на розгляд партнерам з Ради Безпеки ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО