Прорив Саакашвілі: прикордонники розповіли подробиці

Працівники Держприкордонслужби отримали наказ не застосовувати зброю до учасників акції на кордоні з Польщею.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Журналісти запитують, чому прикордонники не використовували зброю. Відповідаю: прикордонники отримали наказ не застосовувати зброю та засоби фізичного впливу, адже проходила «мирна акція», – написав Слободян.

Також у коментарях він зазначив, що ще до того, як екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заїхав до пункту пропуску «Шегині», прикордонників почали провокувати – одному військовослужбовцю порвали одяг, а з інших прикордонників стали зривати погони.

«Що стосується групи осіб і натовпу. Ну по-перше, він був керований і настільки підігрітий попередніми подіями, що достатньо було лише маленького запалу чи іскорки», – сказав Слободян.

За його словами, у вчорашній ситуації в пункті пропуску «Шегині» вбачаються ознаки порушення із завдання тілесних ушкоджень військовослужбовцям під час виконання службових обов’язків. Крім того, кваліфікована оцінка юристів дасть змогу кваліфікувати щонайменше 2-3 порушення статей Кримінального кодексу України.

Як відомо, 10 вересня Саакашвілі прорвався через український кордон.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав прорив кордону біля пункту пропуску «Шегині» Міхеілом Саакашвілі атакою проти державності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО