Виплати за держборгом: президент підписав закон

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери» (законопроект №7052).

Про це повідомили в прес-службі глави держави, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, цей закон, ухвалений Верховною Радою 7 вересня, уточнює перелік операцій із державними цінними паперами, доходи від яких, отримані нерезидентами, не підлягають оподаткуванню.

Нагадаємо, в пояснювальній записці до документа йдеться про те, що закон дозволяє звільнити від сплати податків доходи, отримані нерезидентами у вигляді процентів, дисконту за державними цінними паперами, якщо їх виплачує Мінфін як емітент.

Як пояснив раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман, цей закон дозволяє заощадити на обслуговуванні держборгу України. За його словами, Україна з цим законом може вже у вересні провести перезапозичення, вийшовши на зовнішні боргові ринки, й зменшити навантаження з виплат державного боргу на держбюджет.

У липні повідомлялося, на скільки Україна збільшила держборг.

Пізніше експерти розповіли «Слову і Ділу» де шукати ресурси для погашення заборгованості за держборгом та як уникнути кризи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО