Автовласники заявили про припинення мітингу під Радою

Співголова організації «Авто Євро Сила» Олександр Чернявський зі сцени заявив, що керівники спільно вирішили, що акція завершена.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на hromadske.ua.

Раніше повідомлялося, що під будівлею українського парламенту Нацгвардія та поліція відреагували на спробу групи людей підпалити автомобільні шини.

За інформацією видання, спочатку здалося, що поліція збирається розігнати мітинг, проте в поліції Києва наголосили, що самі організатори назвали тих, хто намагався підпалити шини, провокаторами.

Як повідомляла УП, прес-секретарка поліції Києва Оксана Блищик повідомила: «Активісти принесли шини та запальну суміш. Правоохоронці їх попередили, але вони не послухали. Поліція запобігла підпалу. Акція далі триває».

Водночас, як заявив представник міжфракційного об’єднання УКРОП Тарас Батенко в ефірі каналу «Рада», правоохоронці відтіснили акцію власників автомобілів з єврономерами.

«Ми щойно стали свідками того, як під стінами парламенту пішла команда з боку силового блоку – і Національна гвардія України, поліція почали відтісняти пікетувальників, активістів громадських організацій, які прийшли на свою мирну акцію протесту», – сказав він.

Він уточнив, що в пікетувальників забрали бочки.

«Відтіснили пікетувальників, почали оточувати в кільце. Я так розумію, почалися потасовки, почали кидати петарди. Це все сумно спостерігати, коли влада діє в такий спосіб, не бачачи іншого методу діалогу, крім силового методу боротьби з громадськими активістами», – додав Батенко.

За словами кореспондента УП, один з організаторів акції Олександр Чернявський сказав, що акція призупинена.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради пройшла акція власників авто з європейськими номерами за легалізацію нерозмитнених авто.

Також стало відомо, що власники нерозмитнених автівок підписали меморандум про порозуміння з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО