Мер Чернігова взявся за демографічну ситуацію: якщо не маєш 3 дітей – хворий і не українець

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає, що ті, хто не має трьох дітей, «хворі, якісь не такі, вони взагалі не українці».

Цю оригінальну думку він висловив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Очевидно, мер Чернігова настільки перейнявся демографічною ситуацією в Україні й на Чернігівщині зокрема, що вирішив вплинути на ситуацію через «патріотичну складову».

«Якщо брати патріотичну складову, щоб мінімум 3 дитини в сім’ї. Щоб дівчина та хлопець, вони виростали й знали, що якщо в них не буде 3 дітей, значить, вони хворі, якісь не такі, вони взагалі не українці», – написав він.

Також Атрошенко, очевидно згадав, партзібрання й запропонував долучати до демографічної теми «вчителів, лікарів, будь-яких людей, що мають авторитет для суспільства», керівників релігійних організацій та нацменшин.

Також зазначимо, що в коментарях до спічу мешканці Чернігова, а також ті, хто звідти з різних причин виїхав, пригадали меру відсутність роботи та низькі зарплати, відсутність кваліфікованих лікарів із безпліддя та ЕКО-програм, «безкоштовні» дитячі садки та кількарічні черги до них.

Як підказує Вікіпедія, сам Атрошенко в свої 49 років має лише двох доньок: Анастасію 1997 року народження та Поліну 2005 року народження. Мешкає мер у триповерховому будинку, яким і володіє, в елітному селищі Ямал, до якого 8 км від Чернігова.

До речі, згідно з минулорічним дослідженням «Слова і Діла», серед мерів українських міст найбільшим земельним магнатом є саме міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

А от щодо виконання обіцянок з облаштування дитсадків Атрошенко не відзначився особливим старанням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО