Київська влада планує збудувати на місці сміттєзвалища гірськолижний комплекс

Департамент економіки та інвестицій КМДА готує інвестиційний конкурс для будівництва гірськолижного комплексу на місці колишнього сміттєзвалища в Києві.

Про це повідомляє сайт Київської міської адміністрації, передає «Слово і Діло».

«Розпочаті підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво гірськолижного комплексу з об’єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку «Пирогове» в Голосіївському районі», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, вивчається можливість такого будівництва на колишньому полігоні твердих побутових відходів №1.

На земельній ділянці орієнтовною площею 100 га планують облаштувати вхідну групу з кафе, спортивний центр із басейном, технічну водойму для тренувань із вейкбордингу, магазин і спортивну інфраструктуру, а також готельно-ресторанний комплекс, мотузковий парк, інформаційні хаби, ресторан та допоміжні приміщення для спортсменів, кінно-спортивний заклад, спортивні майданчики для гри в мініфутбол.

Крім того, в планах – звести відкритий майданчик, який взимку використовуватимуть як зону викату лижників і сноубордистів, для проведення масових спортивно-культурних заходів, а влітку – для розміщення рамп для роллерів і скейтбордистів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Орієнтовний обсяг інвестицій – 12,3 мільйона євро.

Нагадаємо, за версією The Economist, Київ потрапив до десятки найменш комфортних міст для життя.

Також відзначимо, що Львівська влада визначилася із сумою для початку будівництва сміттєпереробного заводу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО