У Міноборони розповіли, навіщо євроспостерігачі літатимуть над Україною

Група міжнародних спостерігачів, які представляють Швецію, Чехію та Іспанію, протягом тижня здійснять спостережний політ над територією України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, група в складі 15 осіб – 9 від Швеції та по три спостерігачі від Чехії та Іспанії – вже прибула до Борисполя літаком спостереження SAAB 340 (OS100) ВПС Швеції.

«Мета заходу – виконання спостережного польоту над територією України для розвитку відкритості й транспарентності, сприяння спостереженню за виконанням чинних угод у галузі контролю над озброєннями. Матеріали, отримані під час польоту, оброблятимуться в Швеції», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спостережний політ буде здійснений за рішенням Консультативної комісії з відкритого неба щодо розподілу активних квот спостережних польотів на 2017 рік.

Спостережна місія працюватиме в Україні до 8 вересня.

Раніше повідомлялося, що в рамках Договору про відкрите небо місії США та України проведуть спостережний політ над Білоруссю та РФ.

Раніше в Станиці Луганській, поблизу єдиного в області пункту пропуску на окуповану територію, відкрилася цілодобова патрульна база ОБСЄ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО