Стало відомо, скільки коштуватиме Києву впровадження електронного квитка

Комунальне підприємство «Київпастранс» оголосило тендер в системі державних закупівель ProZorro на покупку і монтаж обладнання, необхідного для впровадження електронного квитка у столичному транспорті на суму 460 млн грн.

Про це повідомляється на сайті ProZorro, передає «Слово і Діло».

«Київпастранс» планує закупити технічні засоби автоматизованої системи оплати проїзду зі встановленим програмним забезпеченням. За ці гроші організація хоче отримати 1500 комплектів систем і 300 приладів інспекції.

Відзначається, що поставка перших 500 комплектів та 300 приладів інспекції очікується вже до кінця поточного року – 20 грудня 2017 року, а 1000 комплектів мають бути поставлені до 20 березня 2018 року.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій встановлений 18 вересня, а торги пройдуть 24 жовтня, очікувана вартість закупівлі становить 460 360 194 грн.

Відзначимо, що валідатори мають забезпечувати як безконтактне зчитування за технологіями NFC (смартфони, розумні годинник) та EMV (банківські карти), так і оптичне зчитування QR- і штрихкодів. Всього передбачено п'ять типів комплектів із різною кількістю валідаторів залежно від розмірів і кількості дверей рухомого складу.

Раніше були названі три міста України, які першими запровадять електронний квиток.

Відзначимо, що в столиці система єдиного електронного квитка повноцінно запрацює з другого кварталу 2018 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО