У Києві з'явиться єдиний е-квиток в транспорті

Читать на русском
КМДА оголосить тендер на закупівлю обладнання для запровадження електронного квитка у Києві.

КМДА оголосить тендер на закупівлю обладнання для запровадження електронного квитка у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Київради, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір запровадити єдиний електронний квиток на всі види громадського транспортуСказано 17 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За даними Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, система єдиного електронного квитка розробляється на базі комунальних підприємств «Київський метрополітен» та «Київпастранс».

Заплановано, що цього тижня буде оголошено конкурс на закупівлю обладнання, яке потрібне для запровадження е-квитка в наземному пасажирському транспорті.

За словами директора Департаменту інформаційних технологій КМДА Юрія Назарова, електронний квиток в Києві вже є, але тільки у підземному транспорті.

У КМДА планують купити валідатори та бортові комп’ютери для автобусів, тролейбусів та трамваїв «Київпастрансу». Потім – впровадити інформаційну систему електронного квитка.

«На другому етапі відбудеться модернізація технічної бази метрополітену та підключення вже до нової системи е-квитка», - сказав Назаров.

Громадський транспорт Києва: як змінювалася ціна проїздуЗ 15 липня в Києві знову зростуть ціни на проїзд в метро та наземному транспорті. «Слово і Діло» вирішило нагадати, як змінювалася вартість проїзду в столиці з початку незалежності.

Заплановано, що у столиці відповідна система повноцінно запрацює з другого кварталу 2018 року.

Раніше повідомлялося, що в метро Києва обмежать продаж жетонів. Також стало відомо про подорожчання столичних маршрутних таксі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: