Суд обрав запобіжний захід спільнику голови райсуду в Луганській області

Солом'янський районний суд міста Києва відправив під цілодобовий домашній арешт адвоката, який був посередником між затриманим детективами Національного антикорупційного бюро головою Новопсковського районного суду Луганської області Романом Потапенком і невідомою, що дала хабар за винесення виправдувального вироку щодо неї в одному з кримінальних проваджень.

Таке рішення 19 серпня ухвалив слідчий суддя Олександр Бобровник, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної особи №1 (адвокат-посередник – ред.) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 днів, тобто до 17 жовтня 2017 року включно», – йдеться в документі.

Також суд наклав на затриманого адвоката наступні зобов'язання: цілодобово не залишати місце постійного проживання; прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти детективу, прокурору, слідчому судді, суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд з та до країни; утримуватися від спілкування зі свідками, визначеними прокурором, детективом, слідчим суддею або судом, а також носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, суд відпустив спійманого на хабарі голову райсуду в Луганській області Потапенка через заборону Вищої ради правосуддя на його затримання.

Раніше в Луганській області на хабарі погоріли суддя та адвокат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО