Новий політичний сезон: головні інтриги та осінні плани Кабміну

Олександр Палійполітичний експерт

Ухвалення необхідних реформ, відбиття російської агресії та активізація політиків перед виборами будуть головними трендами цієї політичної осені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Палій, оцінюючи початок нового політичного сезону та ймовірні кадрові зміни в уряді.

«Через два роки чергові вибори, тому політики вже зараз починатимуть шукати собі нові місця. Це все проходитиме в дискусіях, торгах, а між усім цим, можливо, знайдеться час, щоб проголосувати за важливі для країни реформи», – констатував Палій.

Експерт припустив, що восени ми можемо стати свідками кадрових перестановок та відразу кількох відставок. На його думку, навряд чи будуть шукати нову кандидатуру в Мінінфраструктури.

«Щодо Омеляня були дискусії всередині уряду, але вони не виглядають критичними. А от у Мінінформполітики та Міністерстві АПК оберуть нове керівництво», – уточнив він.

Політолог додав, що в ДФС може залишитися керувати заступник або знайдуть кандидатуру з недержавної сфери.

За його словами, значні кадрові перестановки можуть відбутися в Міненерго та Мінфіні.

«Поки не дуже концептуальна, без фактів, але все ж була критика на адресу Міненерго. Щодо Мінфіну буде одна з головних інтриг. По-перше, саме міністерство є вкрай важливим, щодо нього багато питань, а по-друге, до Данилюка були серйозні претензії через виділення коштів на армію та дострокове погашення кредиту МВФ», – зазначив він.

Експерт наголосив, що ще однією точкою напруження буде призначення Супрун у МОЗ.

«Депутати лікуються за кордоном, їм не здається реформа такою вже нагальною. Все залежатиме від того, чи узгодять медичну реформу. Якщо медичну реформу зможуть ухвалити, то Супрун призначать», – проаналізував Олександр Палій.

Нагадаємо, представниця президента у Верховній Раді анонсувала «перезавантаження» уряду.

Дізнатися про 10 головних тем нового політичного сезону можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО