Суд оголосив вирок колишньому керівнику маріупольської міліції

До 11 років позбавлення волі заочно засуджений колишній керівник маріупольської міліції Олег Моргун.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, пише «Слово і Діло».

Приазовський районний суд Запорізької області оголосив обвинувальний вирок у спеціальному кримінальному провадженні щодо колишнього в. о. начальника Маріупольського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області Олега Моргуна.

Під час судових слухань доведено, що 18 травня 2014 року виконувач обов'язків начальника маріупольської міліції Олег Моргун взяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації «ДНР» Кузьменко Д. В. і Борисов А. А. (прізвисько «Чечен») в захопленій на той час будівлі Маріупольської групи Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Донецькій області.

«Участь керівника міськвідділу міліції в прес-конференції висвітлювалася в засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію й підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю. При цьому міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього й навмисне не вжив жодних заходів зі звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації «ДНР», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім того, після звільнення в 2014 році з органів МВС України в зв'язку з виходом на пенсію колишній керівник переїхав до Новоазовська, тобто на тимчасово окуповану терористами територію.

Нагадаємо, чиновників Мукачівської міськради звинувачують в розкраданні майже 5 мільйонів.

Раніше стали відомі подробиці нападу на депутата Харківської облради.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО