США та Японія обговорили ракетний запуск КНДР

Японія та Сполучені Штати Америки готові посилити тиск на Північну Корею в зв'язку зі здійсненим у ніч на вівторок ракетним пуском.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Японія та США згодні, що необхідно посилити тиск на Північну Корею», – повідомив він за підсумками телефонної бесіди з президентом США Дональдом Трампом.

При цьому Абе зазначив, що вони «підтвердили необхідність взаємодії з Китаєм і Росією» в цьому питанні, заявивши, що «потрібно впливати на Китай і Росію з тим, щоб вони змінили свій підхід» до Пхеньяна.

Генсек японського кабінету міністрів Есіхіде Суга також сказав журналістам, що японська сторона закликає Росію й Китай зайняти «більш активну та конструктивну позицію» щодо Північної Кореї, зазначивши, що в північнокорейському питанні «важлива роль Китаю та Росії».

Тим часом, за повідомленням південнокорейських ЗМІ, голови Об'єднаних комітетів начальників штабів ЗС Південної Кореї та США домовилися про тісну співпрацю в ситуації, що склалася, й підтвердили готовність до вжиття в максимально короткі терміни спільних заходів, які продемонструють їхню «тверду рішучість, включаючи озброєну відповідь».

Нагадаємо, Північна Корея запустила ракету в бік Японії.

Раніше Південна Корея заявила, що КНДР готується до шостого ядерного випробування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО